Čtvrtek 10. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

U Bechyně zasahovala profesionální jednotka ze stanice Týn nad Vltavou a jednotka SDH obce Bechyně u dopravní nehody osobního automobilu, který sjel ze silnice a převrátil se do betonového propustku u rybníka. V době příjezdu hasičů uvnitř auta nikdo nebyl. Jako posilová jednotka na místo vyjel automobilový jeřáb z táborské stanice, pomocí kterého bylo auto v 7:30 hodiny vytaženo zpět na vozovku. Pro drobný únik provozních kapalin hasiči na rybník instalovali sorpčního hada.

U obce Lažiště zasahovala profesionální jednotka ze stanice Vimperk u dopravní nehody osobního automobilu, který vyjel z vozovky a narazil do stromu. V autě zůstala zaklíněna jedna osoba. Na její vyproštění museli zasahující hasiči použít speciální vyprošťovací zařízení. Již po několika minutá zraněného předávali ZZS. S vyproštěním jednotka zároveň zajistila havarované auto protipožárním opatřením. Nehodu šetřila Policie ČR.

Na sjezdu dálnice D3 u Zvěrotic zasahovala profesionální jednotka ze stanice Soběslav u dopravní nehody, při které se srazily osobní automobily továrních značek Škoda Fabia a Dacia. Řidiče Dacie odvezla ZZS do nemocnice, hasiči nevyprošťovali.

Soběslavská jednotka zajistila místo nehody, u aut provedla protipožární opatření a chladicí kapalinu vyteklou z obou aut zasypala na vozovce sorbentem. Po zadokumentování nehody příslušníky dálničního oddělení Policie ČR jednotka zametla ze silnice rozbité sklo, úlomky plastů a použitý sorbent. Hasiči dále pomohli s naložením Dacie na vozidlo odtahové služby, Škoda byla odtažena rodinnými příslušníky řidiče.

Na silnici č. 34 v katastru města Třeboň likvidovala třeboňská profesionální jednotka následky dopravní nehody osobního automobilu značky Mazda 323. Hasiči do příjezdu ZZS poskytovali zraněnému řidiči předlékařskou pomoc, zdravotníci ZZS ho pak převezli do nemocnice.

Třeboňská profesionální jednotka zároveň u Mazdy provedla protipožární opatření a řídila provoz na silně frekventované komunikaci. Po zadokumentování nehody policisty hasiči vytáhli hasiči auto zpět na vozovku a odřízli poničenou dopravní značku. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn.