Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Trhosvinenští profesionální a jílovičtí dobrovolní hasiči byli v Jílovicích vysláni k požáru osobního automobilu. Požár zachvátil motorovou části osobního auta tovární značky VW Caddy. Zásah hasičů byl velmi rychlý. Již po několika minutách dostali požár pod kontrolu, úplné uhašení velitel zásahu nahlásil přibližně za čtvrt hodinu.

Rozvoj požáru je však u aut velmi rychlý. Proto vyšetřovatel HZS i přes veškerou snahu hasičů vyčíslil vzniklou škodu na 130 000,–. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Osádka cisterny profesionálních hasičů ze stanice České Budějovice byla vyslána do Lišova k ohlášenému požáru osobního automobilu. Zároveň s profesionály byla svolána také jednotka SDH obce Lišov, která požár uhasila ještě před příjezdem profesionálů.

Jednalo se o osobní auto značky Peugeot 307, který požár zničil prakticky úplně. Vzniklá škoda činí 40 000,–, uchráněné hodnoty jsou nulové. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Profesionální hasiči z českobudějovické stanice vyjeli ve svém městě na Husovu třídu, kde byla ohlášena nehoda s nutností vyproštění zraněných osob. Když hasiči k nehodě přijeli, průzkumem zjistili, že se jedná o střet osobních aut továrních značek Dacia Duster a Ford Tourneo. Dacia po srážce vrazila do betonové zdi u silnice a sloupu trolejového vedení a přetočila se na střechu.

Její dvoučlenná osádka byla v době příjezdu hasičů z vozu venku a ošetřovali ji již zdravotníci ZZS. Vyproštění proto nebylo potřeba. Zasahující hasiči u havarovaných aut provedli pouze protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.