Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanic České Budějovice a Český Krumlov byli z obou směrů silnice I. třídy č. 3 vysláni k obci Kosov, kde byla ohlášena dopravní nehoda osobního automobilu. Nehoda měla být s vyproštěním zraněných osob.

Když hasiči k nehodě přijeli, zjistili, že vyproštění není potřeba. Zraněnou osobu předali zdravotníkům ZZS. Následně provedli zajištění havarovaného auta a zásah ukončili úklidem vozovky.

Na silnici č. 145 na křižovatce „U Stopařky“ zasahovali profesionální hasiči ze stanice Prachatice u dopravní nehody tří osobních automobilů továrních značek VW Golf, Chevroletu Camaro a Volvo. Golf a Volvo zůstaly po střetu na silnici, Chevrolet skončil přibližně sto metrů za křižovatkou v poli.

Jeho zraněný řidič byl v době příjezdu hasičů již v péči ZZS. Hasiči všechny havarovaná auta zajistili proti požáru a zasypali vyteklé provozní kapaliny sorbentem. Do příjezdu Policie ČR také řídili provoz na komunikaci. Po ukončení policejního šetření se pak jednotka na místo nehody vrátila a dokončila úklid silnice od použitého vapexu, střepů a úlomků plastů.