Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Do Přemyslovy ulice v Třeboni vyjela místní profesionální jednotka k prasklému vodovodnímu potrubí. Průzkum na místě ukázal, že v koupelně bytu v prvním patře praskla páková vodovodní baterie nad vanou a voda vytékala částečně do vany a částečně na podlahu. Promočeným stropem pak voda tekla do místností v přízemí domu.

Majitelka ještě před příjezdem hasičů uzavřela hlavní uzávěr vody. Hasiči pak vzhledem k promáčeným zdem odpojili také elektrickou energii. Na zemi v koupelně i přízemních místnostech nebylo tolik vody, aby hasiči mohli použít čerpadlo. Pouze ručně vybrali vodu ze šachty vodoměru a vynesli z chodby koberec.

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjela českobudějovická profesionální jednotka k obci Lišov. Jednalo se o nehodu jednoho osobního automobilu, jeho řidič už však byl v době příjezdu hasičů mimo havarovaný vůz.

Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc, poté si ho převzali zdravotníci ZZS. Jednotka zároveň zabezpečila auto proti požáru a následně nehodu předala Policii ČR k šetření.