Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice České Budějovice a dobrovolní hasiči obce Zliv vyjeli k ohlášenému požáru zahradní pergoly do Nádražní ulice ve Zlivi. Průzkum ukázal, že nehoří pergola, ale kompost a 15 kusů tújí. Hasiči na likvidaci požáru nasadili jeden proud C a požár během dvaceti minut uhasili.

Škoda na tújích byla vyčíslena na 20 000,–, hodnota uchráněného majetku činí 40 000,–. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost.

Operační a informační středisko HZS Plzeňského kraje si vyžádalo v rámci mezikrajské výpomoci profesionální jednotku ze stanice Blatná k dopravní nehodě, která se stala u Kasejovic. K nehodě došlo již na území Plzeňského kraje. Jednalo se o střet dvou nákladních automobilů.

Přestože byla nehoda původně ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, hasiči průzkumem zjistili, že ani jedna ze dvou zraněných osob nezůstala ve voze zaklíněna. Krátce před 13. hodinou blatenská jednotka předala nehodu jednotce z Nepomuku a vrátila se zpět na základnu.

Profesionální jednotka ze stanice Třeboň společně s jednotkou SDH obce Suchdol nad Lužnicí likvidovaly u obce Halámky následky střetu dvou osobních automobilů. Při nehodě utrpěly zranění dvě osoby, obě byly v době příjezdu hasičů mimo havarovaná auta v péči ZZS.

Hasiči provedli zajištění aut proti požáru odpojením akumulátorů a zkontrolovali, zda nedošlo k úniku provozních kapalin. Poté třeboňští hasiči odjeli zpět na svoji stanici, dobrovolná jednotka vyčkala do ukončení šetření policistů a pak zajistila závěrečný úklid komunikace.