Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči z jindřichohradecké stanice vyjeli včetně výškové techniky ve svém městě do ulice Na Točně, kde byl ohlášen požár zateplení čtyřpatrového panelového domu. Provedeným průzkumem na místě události hasiči zjistili, že se jedná o požár dodatečného zateplení, a to na ploše přibližně 5 m2.

Požár byl jednotkou zlikvidován během několika minut. Výše vzniklé škody činí Kč 10 000,–, hodnota uchráněného majetku je Kč 100 000,–.

K likvidaci následků dopravní nehody vyjela k obci Hněvkov profesionální jednotka ze stanice Blatná. Jednalo se o nehodu osobního automobilu, který skončil převrácený na bok. Přestože byla nehoda ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, byla tříčlenná osádka vozu v okamžiku příjezdu hasičů z havarovaného auta venku.

Dva z nich si převzali zdravotníci ZZS. Hasiči provedli zajištění havarovaného auta proti vzniku požáru a úniku provozních látek. Zásah hasičů byl ukončen před 12. hodinou, kdy jednotka HZS předala nehodu Policii ČR a odjela zpět na základnu.