Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

K ohlášenému požáru osobního automobilu vyjela na parkoviště u tenisového centra do ulice Dlouhá louka v Českých Budějovicích českobudějovická profesionální jednotka. Jednalo se o požár v motorové části zaparkovaného vozu tovární značky Audi, který hasiči rychle uhasili dvěma vysokotlakými proudy.

Ještě před jejich příjezdem se pokoušeli občané požár uhasit pomocí přenosného hasicího přístroje. Nemáme hlášené žádné zraněné osoby. I přes rychlý zásah činí vzniklá škoda Kč 100 000,–, hodnota uchráněného majetku je nulová.

Následky dopravní nehody dvou osobních automobilů, které se střetly v Tyršově ulici v Chýnově, odklízela profesionální jednotka ze stanice Tábor. Jednalo se o vozy značek Fiat Uno, který narazil do zaparkovaného vozu Škoda Octavia. Zasahující hasiči provedli u vozů protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin s negativním výsledkem.

Po příjezdu odtahové služby jednotka pomohla s naložením Fiatu a zásah ukončila závěrečným úklidem vozovky od plastů a střepů. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

Policie ČR si vyžádala profesionální jednotku ze stanice Suché Vrbné k likvidaci následků dopravní nehody, která se stala v Plzeňské ulici v Českých Budějovicích. Havaroval zde osobní automobil tovární značky Fiat Punto, který narazil do sloupu veřejného osvětlení.

Když hasiči přijeli na místo, byla zde již přítomna Policie ČR. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že z auta vytekly přibližně čtyři litry motorového oleje. Na jeho likvidaci hasiči použili sorbent. Zásah byl ukončen zametením vozovky od použitého sorbentu po 14. hodině.