Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Trhové Sviny byli vysláni k obci Slavče, kde byla ohlášena dopravní nehoda nákladního automobilu. Průzkumem na místě hasiči zjistili, že jde o devítitunovou cisternu převážející mléko, která sjela nápravou mimo vozovku.

Velitel zásahu si jako posilovou jednotku vyžádal vyprošťovací automobil, který k nehodě vyjel z českobudějovické stanice. Okolo půl deváté byla cisterna vyproštěna zpět na silnici.

Profesionální hasiči ze stanice Třeboň spolupracovali s jednotkou SDH obce Stříbřec a také starostou v obci Stříbřec, kde bylo nalezeno 10 kanystrů vyjetého oleje s tím, že olej částečně vytekl do místní stoky.

Hasiči provedli průzkum místa události, zjistili, že olej do vody neuniknul. A žádné další bezprostřední nebezpečí nehrozilo. Událost si dál řeší starosta obce, olej v kanystrech bude likvidován místní jednotkou.

Tragická dopravní nehoda se stala v obci Homole, části obce Nové Homole v ulici Na Rozcestí. Havaroval zde řidič osobního auta. Vyjel ze silnice a narazil do stromu. Řidič zůstal ve voze zaklíněný. Jeho zranění však byla neslučitelná se životem, lékař ZZS u něj konstatoval smrt.

Zasahující profesionální hasiči ze stanice České Budějovice vyčkali, dokud Policie ČR nehodu nezadokumentuje, a následně tělo řidiče ze zničeného auta vyprostili.