Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

U obce Sedlice, části obce Němčice, likvidovali profesionální hasiči ze stanice Blatná následky dopravní nehody nákladního auta. Nehoda se obešla bez zranění. Přibližně desetitunový vůz sjel po namrzlé vozovce do příkopu.

Zasahující jednotka průzkumem zjistila, že z auta nevytékají žádné provozní kapaliny, že silnici je v místě nehody průjezdná a že nehrozí žádné další nebezpečí. Nehodu předali Policii ČR k šetření.

Profesionální jednotka z jindřichohradecké stanice a dobrovolná jednotka obce Nová Bystřice byly vysláni do Číměře, části obce Potočná, kde byl ohlášen požár kotle v rodinném domě.

Jako první na místo přijela dobrovolná jednotka, která po průzkumu podala zprávu, že kotel nehoří, že je „pouze“ přetopený. Jindřichohradečtí profesionální hasiči byli odesláni zpět na stanici. Bystřičtí kotel odpojili, aby se ochladil.

Škodu ve výši 2 000 000 Kč vyčíslil vyšetřovatel HZS po požáru traktoru, který hořel u obce Dlouhá Lhota na Táborsku. K požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanice Tábor a svolána byla také jednotka SDH obce Planá nad Lužnicí.

Požár zasáhnul motorovou část traktoru a kabinu. Hasičům se podařilo požár dostat přibližně po pěti minutách hašení pod kontrolu. V 6:20 hodin velitel zásahu hlásil lokalizaci požáru. Zcela uhašen byl včetně závěrečného průzkumu v 7:04 hodin. U požáru jednotky spolupracovaly s Policií ČR.