Sobota 11. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Osádky cisterny, rychlého zásahového automobilu a plošiny českobudějovických profesionálních hasičů byly vyslány do areálu Nemocnice České Budějovice, a. s., kde byl v jednom z pavilónů ohlášen požár. Hasiči našli ohnisko požáru na střeše pavilónu, ve kterém jsou umístěny laboratoře. Jednalo se o požár elektroinstalace vzduchotechniky.

U požáru byli přítomni dva zaměstnanci, kteří se nadýchali spodin hoření a museli být ošetřeni. Hasiči požár lokalizovali a uhasili během přibližně čtvrthodiny. I přes jejich rychlý zásah činí vzniklá škoda 300 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Profesionální hasiči z kaplické stanice byli ve svém městě vysláni do ulice Hradiště, kde havarovalo terénní osobní auto. Podle ohlášení na tísňovou linku skončilo převrácené na boku.

Kaplická jednotka na místě zjistila, že řidič nemá viditelná zranění, přesto byl prohlédnut zdravotníky ZZS. Havarované auto bylo postaveno zpět na kola ještě před příjezdem hasičů. Ti zkontrolovali možný únik provozních kapalin – únik se nepotvrdil.