Pátek 28. června 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Původně s nutností vyproštění zraněných osob byla na tísňovou linku ohlášena dopravní nehoda osobního auta, které havarovalo v Jindřichově Hradci v U Lišného dvora. Průzkum na místě ukázal, že vyproštění nakonec není potřeba.

Všichni cestující – dva dospělí a dvě děti – havarované auto opustili bez pomoci hasičů. Vůz, který skončil na boku, hasiči zajistili protipožárním opatřením a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Nehodu šetřila Policie ČR.

Vážná dopravní nehoda se stala u Střelských Hoštic, kde se střetly dvě osobní auta s nákladním. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Strakonice a také profesionální jednotka HZS Plzeňského kraje ze stanice Horažďovice. Přestože byla nehoda ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, nemuseli zasahující hasiči nakonec vyprošťovat.

ZZS si do své péče převzala dvě zraněné osoby. Hasiči zajistili havarované vozy protipožárním opatřením a nehodu předali policistům k šetření. Zásah hasiči ukončili úklidem vozovky a po 9. hodině odjeli zpět na základnu.