Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec a dobrovolní hasiči obce Kunžak zasahovali v obci Člunek u požáru v kotelně rodinného domu. Průzkum na místě ukázal, že hoří některá polena u kotle. Hasiči je vynesli ven na volné prostranství a dohasili.

Zároveň zakouřený dům odvětrali. Škoda způsobená požárem činí 20 000,–, hodnota uchráněného majetku činí 4 000 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Osádky cisteren a automobilové plošiny českobudějovických profesionálních hasičů a cisteren dobrovolných hasičů obce Hrdějovice byly vyslány do Okružní ulice v Hrdějovicích, kde byl ohlášen požár rodinného domu. Průzkum na místě ukázal, že se jedná o dvoupodlažní rodinný dům, kde hořelo v pokoji v podkroví. Požár uhasil majitel domu před příjezdem jednotek.

Jednalo se o hořící počítač na posteli v pokoji v podkroví. Hasiči zkontrolovali řádné uhašení a odvětrali dům pomocí přetlakového ventilátoru. Hasiči u požáru spolupracovali s Policií ČR a ZZS, která ošetřila zraněného majitele domu. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 150 000,–.

Na silnici I/3 v obci Řípec likvidovala profesionální jednotka ze stanice Soběslav následky nehody osobního automobilu značky Audi a skútru značky Keeway. Zraněný řidič skútru byl v době příjezdu hasičů již v péči ZZS, řidička vozu Audi vyvázla bez zranění.

Skútr se nacházel na boku uprostřed pravého jízdního pruhu a osobní vůz na odbočce k blízkému parkovišti. Z vozidel neunikaly žádné provozní kapaliny. Soběslavská jednotka vyčkala příjezdu příslušníků Policie ČR a událost jim předala k dalšímu šetření.

Škoda ve výši 15 000 Kč vznikla při požáru nákladního auta značky Tatra, které hořelo na silnici III. třídy mezi obcemi Bílá a Nová Ves. K požáru byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec. V době příjezdu jindřichohradeckých hasičů již požár motorové části za kabinou vozu hasila dobrovolná jednotka obce Číměř.

Hasiči pak společně s řidičem Tatry odklopili kabinu a motor dohasili. Zásah jednotek trval řádivě minuty. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit Tatru v hodnotě 185 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Na silnici II. třídy č. 123 likvidovala mezi obcemi Černý les a Vlásenice profesionální jednotka ze stanice Tábor následky dopravní nehody osobního automobilu značky VW Passat, jehož řidička nezvládla řízení, vyjela ze silnice a narazila do stromu.

V době příjezdu hasičů ošetřovali zraněnou řidičku již zdravotníci ZZS. Vyproštění nebylo potřeba. Jednotka provedla protipožární opatření odpojením akumulátoru. Dále asistovala ZZS při ošetřování pacientky a pomohla s jejím transportem do vrtulníku LZS. Vozidlo se po nehodě nacházelo mimo komunikaci, neunikaly z něj žádné provozní kapaliny.