Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Strakonice zasahovali společně se ZZS a Policií ČR v Podskalské ulici ve Strakonicích, kde došlo k nehodě osobního automobilu značky VW Touran a mopedu Babetta. Když hasiči k nehodě přijeli, byl řidič Babetty již odvezen ZZS.

Policie ČR již šetřila nehodu, hasiči mohli proto již ze silnice likvidovat olej vyteklý z mopedu. Touran jednotka odtlačila na blízké parkoviště. Zásah jednotka ukončila po 11. hodině zametením použitého sorbentu.

V Soběslavi na křižovatce ulic Jiráskova a Nová zasahovali profesionální hasiči ze soběslavské ulice u dopravní nehody vozů Škoda Felicia Van plus a Multicar. Z proražené nádrže Multicary na silnici vytekly provozní kapaliny. Hasiči je zasypali sorbentem a zbylou naftu odchytli do nádoby. Přibližně 30 litrů nafty uniklo do půdy vedle silnice.

Přes operační středisko HZS Jihočeského kraje byl o situaci informován odbor životního prostředí Městského úřadu Soběslav. Jeho pracovníci budou nastalou situaci řešit. Po zadokumentování nehody policisty jednotka odtlačila oba vozy mimo vozovku a dokončila úklid – zametla střepy, plasty a použitý sorbent.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor zasahovali v obci Ratibořské Hory, části obce Dub, kde se zlomila značně vyhnilá třešeň a spadla na projíždějící kamión. Hasiči navijákem a kladkou strom nejprve zajistili proti pohybu.

Pak odstranili větev, která se opírala o kabinu, teprve pak mohl kamión poodjet do bezpečné vzdálenosti. Následně byla třešeň stažena navijákem na zem a rozřezána. U zásahu byla přítomna Policie ČR a SÚS Tábor.