Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Celkem tři osoby utrpěly zranění při srážce dvou osobních aut, které se střetly na silnici I. třídy za Pískem ve směru na Blatnou v místě zvaném Nová Hospoda. K nehodě vyjeli z obou směrů silnice profesionální hasiči ze stanic Písek i Blatná.

V jednom z havarovaných vozů zůstala zaklíněna zraněná osoba. Hasiči ihned zahájili její vyprošťování a během několika minut zraněnou osobu předávali zdravotníkům ZZS. Zároveň obě auta zajistili protipožárním opatřením a vyteklé provozní kapaliny na silnici zasypali sorbentem.

Ještě před příjezdem českobudějovických profesionálních hasičů uhasil majitel bytu požár potravin na sporáku. K požáru došlo v bytě v panelovém domě v Netolické ulici v Českých Budějovicích. Požár potravin, který poškodil také digestoř a jednu kuchyňskou skříňku, majitelé uhasili mokrým hadrem.

Hasiči zkontrolovali, zda je požár řádně uhašený. Provedli také kontrolu stoupaček a bytu ve vyšším patře. Zjistili, že požár se nikam dále nerozšířil. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 30 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.