Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

U Pohorské Vsi zasahovala profesionální jednotka ze stanice Kaplice společně s jednotkou SDH obce Malonty u dopravní nehody osobního automobilu. To sjelo ze silnice do místního potoka. Zde skončilo převrácené na bok. Hasiči zjistili, že z auta nevytékají žádné provozní kapalin.

Přesto na hladinu instalovali preventivně sorpčního hada. Poté spolupracovali s pracovníky odtahové služby při vyproštění a naložení. Zásah hasiči ukončili po 18. hodině.

U Libějovic u odbočky na Černěvěs zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému u dopravní nehody osobního automobilu. Auto sjelo ze zledovatělé silnice a narazilo do stromu. Zdravotníci ZZS si do své péče převzali jednu zraněnou osobu. Vyproštění nebylo potřeba.

Zasahující profesionální hasiči ze stanice Vodňany zajistili havarovaný vůz proti vzniku požáru a nehodu předali policistům k šetření. Zásah vodňanská jednotka ukončila po půl čtvrté ranní po úklidu silnice.

Původně s nutností vyproštění zraněných osob byla přijata informace o nehodě, která se stala v Oseku, části obce Malá Turná. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Strakonice. Na místě nehody hasiči zjistili, že jde o nehodu osobního automobilu, který narazil do podezdívky.

ZZS ošetřovala jednu zraněnou osobu, hasiči však nevyprošťovali. Zajistili auto proti vzniku požáru, únik provozních kapalin nebyl zjištěn. I u této nehody hasiči spolupracovali s Policií ČR.

Celkem čtyři zraněné osoby museli ošetřovat zdravotníci ZZS po nehodě, která se stala a českobudějovickém sídlišti Máj na křižovatce ulic Ant. Barcala a M. Horákové. Srazily se zde dva vozy stejných značek, a to Škoda Fabia. Po střetu byla jedna z Fábií odmrštěna až na chodník, kde u přechodu pro chodce čekala skupina chodců.

Auto do nich narazilo a zranilo čtyři děti. Všechny byly odvezeny ZZS do nemocnice. U nehody zasahovala profesionální jednotka z českobudějovické stanice. Hasiči zabezpečovali havarované Fabie proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin a zároveň asistovali zdravotníkům ZZS při ošetření zraněných a jejich transportu do sanitek. Nehodu šetří Policie ČR.