Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální jednotky ze stanic České Budějovice a Křemže byly vysláni do Homolí, části obce Nové Homole, kde došlo k dopravní nehodě osobního automobilu. Řidič vozu vyjel z vozovky a narazil do stromu. Sám se nemohl ze zničeného auta dostat ven.

Zasahující hasiči museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení, kterým odstřihli dveře. Pak řidič už mohl vylézt. Na kontrolu jeho zdravotního stavu si ho převzala ZZS. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

Na silnici I. třídy č. 19 v Dolních Hořicích, části obce Lejčkov došlo k dopravní nehodě osobního automobilu značky Renault Laguna. U nehody zasahovala profesionální jednotka ze stanice Tábor. Hasiči průzkumem zjistili, že řidič s vozem vyjel v zatáčce ze silnice a tam narazil do stromu.

V době příjezdu jednotky byl řidič již mimo vozidlo a odmítal přivolání ZZS. Zasahující táborská jednotka provedla odpojení akumulátoru a zajištění vozidla. Únik provozních kapalin zlikvidovala sorbentem. Odtah vozu si vyřešil majitel. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.