Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální jednotka ze stanice České Budějovice byla vyslána do Hosína, části obce Dobřejovice, kde byla ohlášena dopravní nehoda osobních automobilů. Nehoda byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Když hasiči k nehodě přijeli, byly osádky obou havarovaných aut již z auta venku v péči ZZS.

Zdravotníci ošetřili tři osoby. Hasiči odpojili u Passatu, který skončil mimo vozovku v poli, i Hondy, jež zůstala taky mimo vozovku na kraji rybníčka, akumulátory. Nehodu na místě šetřila Policie ĆR.

Následky nehody řešila prachatická jednotka také v Prachaticích, když osobní auto zde narazilo do kamenné zídky, zničila dopravní značení a po odražení přibližně po padesáti metrech narazila a poškodila další zaparkované auto.

Po dalších několika desítkách metrů zůstalo stát a z vozidla začal vytékat olej. Hasiči vyteklé provozní kapaliny sanovali sorbentem a nehodu předali policistům k šetření. Po ukončení práce policistů hasiči znovu přijeli na místo nehody a dokončili úklid vozovky.

Dačická profesionální jednotka byla vyslána mezi obce Županovice a Písečné k dopravní nehodě dvou automobilů. Jednalo se o osobní automobil značky Subaru a dodávku Ford Transit. Po příjezdu hasičů byla již na místě jednotka z Jemnice (HZS Kraje Vysočina), vozidla byla obě mimo komunikaci a zranění byli v péči ZZS.

Dačická jednotka provedla průzkum, protipožární opatření a dále vyčkala na vyšetření nehody Policií ČR. Poté dokončila úklid vozovky.

Profesionální jednotka ze stanice České Budějovice vyjela se dvěma cisternami a automobilovou plošinou do Lišova na třídu 5. května, kde byl ohlášen požár střechy kulturního domu. Zároveň byly povolány obě cisterny lišovských dobrovolných hasičů.

Průzkum provedený termokamerou ukázal, že na střeše hoří izolační materiál na ploše přibližně 1 × 1 metr. Hasiči požár rychle uhasili. Vzniklá škoda činí 3 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.