Pátek 10. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Tábor vyjeli se dvěma cisternami k ohlášenému požáru pole do Radimovic u Želče. Průzkum na místě ukázal, že hoří strniště na ploše přibližně 20 000 m2. Požár lokalizovali zaměstnanci místního zemědělského družstva tím, že oborali a zakropili zasaženou plochu.

Hasiči pak strniště dohasili vodou z lafetové proudnice z cisterny. Vyslané jednotky SDH obcí Tábor, Planá nad Lužnicí a Radimovice u Želče byly vráceny zpět na základnu. Jejich zásah nebyl potřeba. Vznilá škoda je nulová.

Profesionální jednotka z vltavotýnské stanice zasahovala ve svém městě v Zadním Podskalí, kde se nad rodinným domem uvolňovaly kameny na skalní stěně. Hasiči jeden z velkých a těžkých uvolněných kamenů snesli a uložili na zahradu.

Pak sundali ještě několik dalších menších, u kterých taky hrozilo, že by mohly spadnout na dům. Jednotka dále také provizorně opravila střechu domu, kterou právě padající kameny poničily. Na místě události byl přítomen pracovník Městského úřadu v Týně nad Vltavou, stabilita skalní stěny bude úřadem do budoucna dále řešena.