Úterý 8. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Na silnici č. 122 v katastru obce Malovice, části obce Podeřiště zasahovala profesionální jednotka ze stanice Vodňany u dopravní nehody nákladního automobilu. Nehoda se obešla bez zranění, havarované auto však blokovalo celou silnici.

Velitel zásahu si jako posilovou jednotku vyžádal automobilový jeřáb z českobudějovické stanice, pomocí kterého byl převrácený vůz krátce po 10. hodině vyzvednut zpět na kola. Poté hasiči zásah ukončili. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

Profesionální hasiči ze stanice Strakonice, dobrovolní hasiči obce Střelské Hoštice a v rámci mezikrajské výpomoci také jednotka z Horažďovic byli vysláni do Střelských Hoštic, kde hořela lampa veřejného osvětlení a podle slov oznamovatele na tísňovou linku se požár dál šířil na trávu a další porost.

Požár ale byl malého rozsahu, uhasila jej místní dobrovolná jednotka, která přijela na místo jako první. Obě profesionální jednotky byly vráceny zpět na základnu. Škoda vznikla pouze na výbojkovém světle, a to 5 000,–.

Sto tisíc korun je škoda, kterou způsobil požár osobního automobilu značky Renault, který hořel na dálnici D3 v katastru města Tábor, části obce Stoklasná Lhota. Osádka vozu byla v době příjezdu táborských profesionálních hasičů z auta venku za svodidly.

Hasiči na likvidaci požáru nasadili jeden útočný a jeden vysokotlaký proud. Vyslaná jednotka SDH obce Chotoviny byla odeslána zpět na základnu, jejího zásahu nebylo potřeba.