Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální jednotka ze stanice České Budějovice byla vyslána na silnici E55 k Ševětínu, kde byla ohlášena dopravní nehoda kamiónu. Nehoda byla zároveň ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Hasiči na místě průzkumem zjistili, že nejde o nehodu, ale že se na tahači vypojil špatně zapojený návěs.

Hasiči využili pomoc kolem jedoucího kolového bagru, který návěs lehce přizvednul. Tahač bylo možné pak připojit. Na místě byla přítomna Policie ČR.

Původně s vyproštěním zraněných osob byla na tísňovou linku 112 ohlášena dopravní nehoda osobního automobilu, která se stala u Boletic, sídlení jednotky Třebovice. K nehodě vyjeli ze dvou směrů profesionální hasiči ze stanic Český Krumlov a Prachatice. Když jednotky k nehodě přijely, byla osoba z havarovaného auta již venku v péči ZZS.

Hasiči tak zajistili auto protipožárním opatřením a po ukončení šetření policistů ho obrátili zpět na kola a odstavili u silnice. Zásah pak jednotka ukončila úklidem vozovky.

U obce Hracholusky, části obce Obora zasahovala profesionální jednotka ze stanice Prachatice u dopravní nehody kamiónu. Jelikož se kamión převrátil na bok do příkopu, byla nehoda ohlášena s nutností vyproštění řidiče. Ten byl však v době příjezdu hasičů již z kabiny venku a ošetřovala ho ZZS.

Průzkum na místě ukázal, že z nádrží kamiónu uniká nafta. Hasiči jí okamžitě začali jímat do barelů, celkem zachytili přibližně 200 litrů. O události byli informováni pracovníci IŽP a odboru životního prostředí ORP Prachatice. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.