Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Strakoničtí profesionální hasiči a dobrovolní hasiči obcí Volenice a Střelské Hoštice byli vysláni do Volenic k ohlášenému požáru prasečáku. Přestože hasiči již v průběhu jízdy k zásahu obdrželi přes operační středisko informaci, že požár je již uhašen, dojeli na místo.

Průzkum ukázal, že došlo k požáru plastové podlážky umístěné v prostoru chovu prasat. Hořící podlážku uhasili hasicím přístrojem zaměstnanci, hasiči neobjevili již žádné jiné příznaky hoření. Vzniklá škoda činí 2 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

V Tyršově ulici v Soběslavi zasahovala soběslavská profesionální jednotka u dopravní nehody osobního automobilu značky Fiat Punto. Řidička vozu vyjela z vozovky, narazila do zábradlí a odrazila se zpět na silnici. Při nehodě utrpěla zranění, v době příjezdu jednotky byla v péči ZZS a následně odvezena do nemocnice.

Zasahující jednotka provedla protipožární opatření a zajistila místo nehody. Nehodu na místě šetřila Policie ČR. Po zadokumentování nehoda hasiči uklidili vozovku od střepů, plastů a vozidlo bylo naloženo na odtahovou službu.