Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov a jednotky SDH obcí Kájov, Chvalšiny a Hořice na Šumavě byli vysláni do Křenova, kde byl ohlášen požár v koupelně rodinného domu. Průzkum na místě ukázal, že požár se z koupelny nikam nerozšířil.

Hasiči jej zvládli přibližně za půl hodiny. Díky jejich rychlému zásahu je výše vzniklé škody 40 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření. ZZS odvezla z místa požáru jednu nadýchanou osobu.

Následky železniční nehody, kdy vlak projel návěstidlem, řešili u Polné na Šumavě profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov, jednotka HZSP SŽDC České Budějovice a Vojenská hasičská jednotka Boletice. Ve vlaku cestovalo přibližně třicet osob – převážně školáků. Nikdo z nich nebyl zraněn.

Úkolem zasahujících hasičů bylo přes bahnitý a nezpevněný povrch převést všechny cestující do náhradní dopravy. Krátce před 9. hodinou byli všichni v připraveném autobuse. Poté zásah ukončily českokrumlovská a boletická jednotka. Jednotka HZSP SŽDC na místě zůstane po dobu šetření nehody drážní inspekcí.

Mezi obcemi Planá nad Lužnicí a Turovec zasahovali profesionální hasiči ze stanice Tábor u dopravní nehody osobních automobilů značek BMW a Škoda Roomster. Roomster ležel v době příjezdu hasičů na boku mimo komunikaci, BMW zůstal na silnici.

Dvoučlenné posádce Škody Roomster hasiči poskytli do příjezdu ZZS předlékařskou péči. Zároveň zajistili obě auta protipožárním opatřením a vyteklé provozní kapaliny na silnici zasypali sorbentem. Do příjezdu policistů hasiči řídili provoz na komunikaci. Po ukončení šetření Policie ČR jednotka zásah ukončila úklidem vozovky.