Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Následky dopravní nehody, která se stala na silnici č. 120 u obce Borotín, likvidovali profesionální hasiči ze stanice Tábor. Havarovaný vůz značky Renault Clio skončil po smyku v příkopu na střeše. Zraněného řidiče ošetřili na místě zdravotníci ZZS.

Táborská jednotka provedla u Clia protipožární opatření, únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Poté, co policisté nehodu zadokumentovali, pomohli hasiči s naložením Clia na vůz odtahové služby. Závěrečným úklidem vozovky pak zásah ukončili.

Jednotce SDH Volary byl vyhlášen poplach na požár komínového tělesa v ulici Šumavská ve Volarech. Na místě bylo zjištěno, že majitelka domu právě zjistila problém s topením. Po vybrání kotle a celkové prohlídce celého komínu bylo rozhodnuto komín hasit ze střechy a to pomocí automobilového žebříku AZ-30.

Po vyčištění komínu a předání místa požáru majitelce se obě vozidla vrátila zpět na základnu. Požár se obešel naštěstí beze škody – díky včasnému ohlášení.

Osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Písek a píseckých dobrovolných hasičů vyjeli ve svém městě do ulice Karla Čapka, kde ze z jednoho z přízemních bytů bytového domu valil kouř. Hasiči v dýchací technice provedli průzkum, který ukázal, že kouř linoucí se z přízemního bytu pochází ze spálených potravin.

Požár nezpůsobil žádnou škodu, jednotky ihned zahájily odvětrání zakouřeného bytu i chodby. Zdravotníci ZZS si do své péče převzali jednu osobu, která se nadýchala kouře.

V obci Horní Slatina likvidovali profesionální hasiči ze stanice Dačice následky dopravní nehody, při které řidič dodávkového vozu značky Iveco sjel z vozovky a narazil do sloupu nízkého napětí. Řidič utrpěl zranění, zdravotníci ZZS ho odvezli na ošetření do nemocnice. Jednotka HZS u havarovaného vozu provedla protipožární opatření a zajistila únik chladicí kapaliny do záchytné vaničky.

Po ukončení šetření nehody Policií ČR hasiči pomohli s vyproštěním dodávky a jejím naložením na vůz odtahové služby. Zásah hasiči ukončili závěrečným úklidem vozovky od úlomků plastů. Na místo nehody byl povolán přes operační středisko pracovník firmy E-on pro kontrolu nabouraného sloupu a odstranění poruchy vedení.