Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Osádka cisterny českobudějovických profesionálních hasičů byla vyslána do bytu panelového domu v ulici M. Chlajna v Českých Budějovicích, kde byl ohlášen požár sporáku. Ten se podařilo majiteli uhasit ještě před příjezdem hasičů, ti provedli kontrolu řádného uhašení.

Požár nepoškodil jen sporák, ale také digestoř nad ním. Na místo události vyjel vyšetřovatel HZS, který stanovil jako příčinu vzniku požáru vznícení potravin na sporáku. Vzniklá škoda je nulová.

Českobudějovická profesionální jednotka byla vyslána na Pražskou třídu v Českých Budějovicích, kde se dle hlášení oznamovatele rozpadal po úderu blesku komín. Hasiči na místě zjistili, že z prasklého komína spadla jedna cihla na chodník. Nebezpečné místo dopadu hasiči ohradili páskou.

Před domem jsou však troleje, proto nebylo možné zde ustavit plošinu. Majiteli velitel zásahu doporučil rozebrání komína přímo ze střechy.

Prachatická profesionální jednotka byla vyslána do obce Šumavské Hoštice, kde spadla lípa na stodolu. K zásahu vyjela také osádka automobilového žebříku z vimperské stanice, ale žebřík nakonec nebylo možné použít.

Proto byla na místo svolána jednotka SDH obce Šumavské Hoštice, která pomohla prachatickým profesionálům z rozřezáním a odklizením lípy. Nemáme hlášené žádné zraněné osoby. Hasiči na místě spolupracovali s pracovníky firmy E-on, kterým se podařilo provizorně opravit elektrické vedení.