Neděle 13. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

K dopravní nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Třeboň a dobrovolní hasiči obce Suchdol nad Lužnicí čtyři minuty po šesté hodině v Suchdole nad Lužnicí do místní části Tušť. Zde došlo k nehodě osobního auta značky Škoda Octavia, jehož řídič vyjel ze silnice a narazil do sloupu.

Při nehodě utrpělo zranění pět osob. Hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat. Pomohli zdravotníkům ZZS s ošetřením a transportem zraněných do sanitek, zajistili havarované vozy proti vzniku požáru, provedli kontrolu úniku provozních kapalin a ve spolupráci s Policií ČR řídili provoz na komunikaci. Po odtahu havarované Octavie byl proveden celkový úklid komunikace.

Na základě telefonické výzvy městské policie byla českobudějovická profesionální jednotka vyslána do ulice Mikuláše z Husi v Českých Budějovicích na únik zelené látky do potoku. Na místě hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o světle zelenou obarvenou vodu, která vytéká z odlehčovací kanalizace.

Jednotka společně s Policií ČR a následně i pracovníkem firmy Čevak provedla kontrolu kanálů v okolí a našla směr, odkud voda přitéká. Pracovníci Čevaku pak přenastavili odlehčení kanalizace tak, aby všechna obarvená voda tekla na čističku, a dále odebrali vzorek pro zjištění původce znečištění.