Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

U obce Čestice likvidovala profesionální jednotka ze stanice Strakonice následky nehody osobního auta značky Škoda Felicia. Auto bylo na boku v příkopu. Průzkumem hasiči zjistili, že z auta nevytékají žádné provozní kapaliny. Příkopem protékala voda, proto příslušníci umístili sorpčního had pro případ úniku při manipulaci s vozidlem.

Po ukončení šetření Policie ČR hasiči převrátili havarované vozidlo zpět na kola. Poté vyčkali příjezdu odtahové služby. Po jejím příjezdu pomohli s naložením havarovaného vozidla a provedli celkový úklid místa.

Profesionální hasiči ze stanice Trhové Sviny byli na základě ohlášení pracovníků města do Borovan, kde v místním rybníce byla na hladině neznámá látka. Průzkum ukázal, že hladina je znečištěna bílou neznámou látkou přibližně z jedné třetiny.

Velitel zásahu si jako posilovou jednotku vyžádal kolegy z českobudějovické stanice, kteří přivezli člun, norné stěny a více sorbentu. Norné stěny jednotky instalovaly na přítoku rybníka a znečištění zlikvidovaly. Norné stěny byly na místě ponechány.

Profesionální hasiči ze stanice Písek byli vysláni do Nevězic, části obce Koloredov, kde na břehu přehrady Orlík byl částečně potopený hausboat. Hasiči na místě provedli průzkum a vzhledem k těžko přístupnému strmému terénu není možné prostředky HZS hausboat vyzvednout a vyprostit.

Jednotka zkontrolovala, že nehrozí žádné nebezpečí z prodlení, jako například únik provozních kapalin do vody. Majiteli hausboatu bylo doporučeno kontaktovat Povodí Vltavy, a. s., nebo firmy s těžkou technikou.