Neděle 13. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální jednotka z táborské stanice byla v Táboře vyslána do části města Klokoty, kde byl strážníky městské policie ohlášen požár osobního auta. Jednalo se o požár vraku osobního auta značky Škoda Fabia, které hořelo u garáží.

Hasiči požár lokalizovali vysokotlakým proudem. Pro lepší přístup k motorové části vozu jednotka použila hydraulický rozpínák a nůžky. Poté hasiči vůz, který shořel v plném rozsahu, dohasili. Táborská dobrovolná jednotka byla na místě zásahu ponechána v záloze. Požár je beze škody.

Profesionální jednotka stanice Písek byla včetně výškové techniky vyslána do Čížové, kde byl ohlášen požár v budově lakovny. Operační středisko zároveň svolalo jednotky SDH obcí Čížová a Písek. Průzkum na místě ukázal, že hoří část technologie v hale.

Hasiči dostali požár rychle pod kontrolu, další jednotky nebylo nutné povolávat. Likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil po půl desáté dopolední. Co bylo příčinou vzniku požáru a jaká je výše škody je předmětem šetření.

K ohlášenému požáru v rodinném domě vyjeli do Husovy ulice v Dačicích profesionální hasiči z dačické stanice. Hasiči na místě průzkumem zjistili, že hoří dřevěný rám dveří mezi kuchyní a obývacím pokojen.

Hasiči požár uhasili džberovou stříkačkou, ohořelou část rámu odřezali motorovou pilou a vynesli ven na dvůr. Požářiště pak zkontrolovali termokamerou. Žádné jiné ohnisko již nenašli. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS vyčíslil na 5 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.

K dopravní nehodě ohlášené s následným požárem vyjeli k Protivínu, části obce Myšenec profesionální jednotky ze stanic Písek a Vodňany. Svolána byla také jednotka SDH obce Protivín.

Průzkumem na místě hasiči zjistili, že se jedná o nehodu osobního auta, které nehoří. Kouř vycházel z airbagu. Všichni cestující byli z auta venku, nikdo nebyl zraněn. Hasiči provedli u auta protipožární opatření. Nehodu šetřila Policie ČR.

K dopravní nehodě původně ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjeli do Starých Hodějovic profesionální hasiči ze stanic Suché Vrbné a České Budějovice. Průzkum na místě ukázal, že se jedná o střet dvou osobních aut, vyproštění však není potřeba.

Zranění utrpěly dvě osoby, ale byly z havarovaných aut již venku. Hasiči zajistili vozy protipožárním opatřením a opatřením proti úniku provozních kapalin. Nehodu šetřila Policie ČR.