Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální jednotka ze stanice Strakonice byla vyslána do Drahonic, kde byla ohlášena dopravní nehodě traktoru. Průzkum na místě ukázal, že traktor sjel mimo vozovku. Řidič traktoru při sjezdu z vozovky vypadl předním oknem na pole a traktor s vlekem pokračoval v jízdě přes pole a louku až na okraj blízkého rybníka.

Tam se zastavil v rozbahněném okraji rybníka. V době příjezdu strakonické jednotky byla u nehody již přítomna ZZS, která ošetřovala řidiče traktoru a následně jej odvezla do nemocnice. Další průzkum ukázal, že během nehody nedošlo ke znečištění vozovky ani úniku provozních kapalin. Traktor si vyprostil majitel vlastními prostředky.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor vyjeli ve svém městě do ulice K Vodárně, kde došlo k dopravní nehodě osobního automobilu značky Škoda Forman a traktorem Fendt. Forman narazil do zadní části přívěsu připojeného k traktoru.

Nárazem řidič Formanu utrpěl zranění, v době příjezdu hasičů byl již v péči ZZS. Táborská jednotka zajistila místo nehody a vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní. Po zadokumentování nehody Policií ČR dále lanovým navijákem vyprostila Formana z přívěsu a pomohla odtahové službě s jeho naložením.