Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Prachatická profesionální a volarská dobrovolná jednotka byly v odpoledních hodinách vyslány k dalšímu požáru, a to do Mlynařovické ulice ve Volarech. Průzkum na místě ukázal, že hoří hromada odpadu v bezprostřední blízkosti rodinného domu.

Hasiči požár dostali rychle pod kontrolu, podařilo se jim zachytit jej dříve, než se rozšíří na rodinný dům. Krátce před 16. hodinou velitel zásahu nahlásil úplnou likvidaci. Vzniklá škoda na fasádě domu činí 20 000,–.

Volarští policisté vyjížděli k požáru dřevěného plotu a altánu v obci Nová Pec. Vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru na místě vyloučil cizí zavinění a jako příčinu určil nedbalost. Majitel objektu totiž zasypal pilinami popel z grilu na kompostu, který se během noci vznítil.

Požár se přenesl zčásti na dřevěnou kůlnu a dále na sousední dřevěný plot a zahradní altán, čímž vznikla škoda na majetku za nejméně 7 000 korun. Ke zranění osob naštěstí nedošlo.

Následky nehody likvidovala táborská profesionální jednotka v Táboře – Měšicích, kde se na křižovatce ulic Průhon a Pelhřimovská srazily osobní automobily značek Opel a Volvo. V každém autě jeli řidič a spolujezdec, nikdo z nich nebyl zraněn.

Z vozidel vytekla chladicí kapalina, kterou hasiči zasypali sorbentem. Jednotka dále označila místo nehody, provedla u aut protipožární opatření, odpojení akumulátorů a zásah ukončila smetením střepů a plastů z vozovky. Během zásahu bylo místo osvětleno osvětlovacím stožárem a elektrocentrálou z cisterny.