Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Ve Frymburku, místní části Kovářov, byla krátce po půlnoci ohlášen požár chaty. Operační středisko na místo vyslalo profesionální hasiče ze stanice Frymburk a vyhlásilo poplach pro jednotky SDH obcí Černá v Pošumaví a Frymburk.

Když k požáru přijela frymburská profesionální jednotka, průzkumem zjistila, že hoří na verandě jedné z chat. Zásah jednotky z Černé v Pošumaví, která se dostavila na místo, nebyl potřeba. Požár uhasila frymburská profesionální jednotka. Výše vzniklé škody a příčina vzniku požáru je zatím předmětem šetření.

Tři jednotky hasičů – profesionální ze stanice Trhové Sviny a dobrovolné obcí Ločenice a Svatý Jan nad Malší – zasahovaly v obci Ločenice, kde byl ohlášen požár kotelny domu. Hasiči do domu a kotelny vstoupili vzhledem k silnému zakouření v dýchací technice a zároveň ihned zahájili odvětrávání.

Ohnisko požáru bylo v kotelně – konkrétně šlo o hromadu uskladněného uhlí. Hasiči okamžitě zahájili hašení. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil krátce před 19. hodinou. Vzniklá škoda činí 100 000,–.