Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Z dosud nezjištěných příčin došlo v bytě v panelovém domě v Zavadilské ulici v Táboře k požáru. Zasahující táborští profesionální a dobrovolní hasiči dostali požár rychle pod kontrolu, úplnou likvidaci pak velitel zásahu nahlásil přibližně za hodinu.

Zdravotníci ZZS si do své péče převzali dvě osoby s podezřením na nadýchání zplodinami hoření, jednu z nich odvezli do nemocnice. Zakouřený byt jednotka odvětrala pomocí přetlakové ventilace, závěrečný průzkum hasiči provedli termokamerou. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 50 000,–, hodnota uchráněného majetku činí 350 000,–.

Následky nehody řešili profesionální hasiči ze stanic Blatná a Strakonice v obci Sedlice. Došlo zde k dopravní nehodě kamiónu, který se převrátil na bok a ze kterého vytekla nafta do blízkého rybníka. Hasiči na hladinu rybníka instalovali norné stěny, čímž naftovou skvrnu zachytili. Skvrnu následně posypali sorbentem.

Norné stěny se sorbentem hasiči na rybníce nechali až do večerních hodin. Krátce před 20. hodinou si pak místo události převzali pracovníci firmy Dekonta.

Původně s nutností vyproštění zraněných osob byla ohlášena dopravní nehoda, která se stala v Žižkově ulici ve Vimperku. Když na místo přijela vimperská profesionální jednotka, průzkumem zjistila, že se jedná o střet dvou nákladních a jednoho osobního automobilu, a že jejich osádky jsou již mimo havarovaná auta.

Jednotka provedla zajištění vozů proti požáru a proti dalšímu úniku provozních kapalin. Zásah hasiči ukončili úklidem vozovky znečištěné od již vyteklých provozních látek.

Na železničním přejezdu v Táboře – Horkách zasahovali profesionální hasiči ze stanice Tábor společně s jednotkou HZSP SŽDC u dopravní nehody, při které se střetl osobní automobil s vlakem. V okamžiku příjezdu hasičů k nehodě byl zraněný řidič osobního automobilu již mimo havarované auto v péči zdravotníků ZZS.

Ve vlaku cestovalo 7 osob, ani nikdo z nich včetně strojvedoucího neutrpěl žádné zranění. Táborská jednotka zásah ukončila krátce před půl osmou ranní. Trať byla po dobu šetření nehody plně uzavřena.