Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

V Dačicích na Červeném vrchu likvidovali profesionální hasiči ze stanice Dačice následky dopravní nehody osobního auta. To vyjelo ze silnice a na narazilo do stromu. Průzkum ukázal, že zranění utrpěla jedna osoba. Byla venku před příjezdem hasičů. Jednotka nevyprošťovala.

Zraněnou osobu na místě ošetřila ZZS. Dačická jednotka provedla nezbytné zajištění havarovaného auta protipožárním opatřením a kontrolu úniku provozních kapalin. Zásah jednotka ukončila okolo poledne závěrečným úklidem komunikace.

Na dálničním sjezdu č. 84 u Plané nad Lužnicí likvidovali profesionální hasiči ze stanice Tábor následky střetu osobních aut značek VW Golf a BMW. Řidič Golfu vyváznul bez zranění, jeho spolujezdkyni a dítě si převzali zdravotníci ZZS.

Pětičlenná osádka vozu BMW je celá nezraněná. Hasiči dalším průzkumem zjistili, že z aut nevytekly žádné provozní kapaliny. Po zadokumentování nehody Policií ČR jednotka ze silnice zametla střepy a plasty.

Na silnici I/19 v Táboře – Klokotech zasahovali profesionální hasiči z táborské stanice u dopravní nehody osobního auta značky Ford Fusion. Auto bouralo pravděpodobně na zledovatělé komunikaci. Vyjelo ze silnice a skončilo převrácené na střechu.

ZZS odvezla do nemocnice zraněnou řidičku. Hasiči nevyprošťovali, dalším průzkumem zjistili, že nedošlo k úniku provozních kapalin. Hasiči u Fordu provedli protipožární opatření a pomohli s naložením na vůz odtahové služby.