Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Tábor zasahovali ve svém městě v Zavadilské ulici u požáru osobního automobilu značky Škoda Felicia combi. Auto bylo v době příjezdu hasičů zasaženo požárem v motorové části a na místě řidiče. Hasiči na likvidaci požáru nasadili vysokotlaký proud.

Pomocí hydraulického rozpínáku násilně otevřeli kapotu motoru, který následně dohasili. Poté dohasili i prostor u sedadla řidiče a celý vůz po úplné likvidaci požáru odvětrali. U požáru byla přítomna Policie ČR. Vzniklá škoda činí 13 000,–, hodnota uchráněného majetku je 2 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

K ohlášenému požáru lesa stojícího v blízkosti dálnice D3 v Táboře vyjely osádky cisteren profesionálních hasičů z táborské stanice a z jednotky místních dobrovolných hasičů. Průzkum na místě ukázal, že se jedná o požár klestí – malých stromů s kořeny naskládaných na hromadu o výšce přibližně tři metry a na ploše přibližně 10 × 10 metrů.

V době příjezdu profesionální jednotky na místě zasahovali již dobrovolní hasiči, kteří požáru lokalizovali pomocí jednoho vodního proudu. Doutnající kmeny pak hasiči navijákem z cisterny z hromady vytahovali a na volném prostranství dohašovali. V místě zásahu museli hasiči řídit dopravu, protože hustý kouř se valil přes silnici. Zásah hasičů byl ukončen před 19. hodinou. Výši vzniklé škody vyšetřovatel HZS stanovil na 5 000, hodnota uchráněného majetku činí 10 000,–.