Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

V Boršově nad Vltavou, části obce Poříčí likvidovali profesionální hasiči ze stanice České Budějovice požár dvacetilitrové propanbutanové láhve, u které přehořela hadice u ventilu a od které následně chytnul polystyren na fasádě domu. Hasiči fasádu uhasili a zároveň ochladili plášť tlakové láhve.

Vzniklá škoda a příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatele HZS, jež u požáru spolupracoval s Policií ČR.

Policie ČR si vyžádala profesionální jednotku ze stanice Vodňany do obce Drahonice, kde došlo k dopravní nehod osobního automobilu, který havaroval do plotu a sloupu veřejného osvětlení. Jednotka provedla zajištění havarovaného auta tovární značky Kia Sorento proti požáru a úniku provozních kapalin.

Dále pak hasiči řídili provoz na komunikaci a po ukončení šetření nehody Policií ČR odstranili havarovanou Kiu a spadlý betonový sloup osvětlení z vozovky. Nehoda se obešla bez zranění.

Profesionální jednotka ze stanice Prachatice byla vyslána do Budějovické ulice v Netolicích, kde bylo ohlášeno sjetí osobního automobilu do potoka. Operační důstojníci na místo zároveň vyslali osádku automobilového jeřábu z českobudějovické stanice.

Nehoda se obešla bez vyproštění osob, hasiči průzkumem zjistili, že z havarovaného auta značky Škoda Fabia nevytékají žádné provozní kapaliny. Přesto byly o události informovány Česká inspekce životního prostředí a Povodí Vltavy, a. s. Krátce před 11. hodinou velitel zásahu podal zprávu, že auto je vytaženo zpět na silnici. Hasiči u nehody spolupracovali s Policií ČR.

Na silnice vedoucí z Opařan do Bernartic u odbočky na Srlín zasahovala milevská profesionální jednotka u dopravní nehody dodávky. Nehodu na operační středisko HZS Jihočeského kraje ohlásila Policie ČR s tím, že není nutné vyproštění osob. Když hasiči k nehodě přijeli, byly tři zranění mimo havarované auto.

Dodávka skončila po nárazu do stromu mimo vozovku. Zasahující jednotka ji zajistila proti požáru a provedla kontrolu úniku provozních kapalin. Poté pomohla s naložením na vůz odtahové služby. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.