Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

K ohlášenému požáru odpadu v odpadkovém koši vyjela do ulice Kpt. Jaroše v Táboře osádka cisterny z místní stanice. Po příjezdu na místo a po provedeném průzkumu hasiči zjistili, že se jedná o požár koše, který již celý shořel. Hasiči dohasili doutnající zbytky jedním vysokotlakým proudem.

Za přítomnosti strážníků Městské policie Tábor byly obeznámeny Technické služby města Tábor. Vzniklá škoda činí Kč 1 000,–.

Původně s nutností vyproštění zraněných osob byla ohlášena dopravní nehoda, která se stala na železničním přejezdu o Starých Dobrkovic. Došlo zde ke střetu traktoru s vlakem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Českokrumlovská profesionální jednotka na místě průzkumem prověřila, že nikde nevytékají žádné provozní kapaliny, a přibližně za deset minut zásah ukončila. Nehodu si převzali hasiči HZSP SŽDC. Hasiči u nehody spolupracovali s Policií ČR a ZZS.

V obci Dolní Dvořiště likvidovali profesionální hasiči ze stanice Kaplice následky dopravní nehody kamiónu s tahačem Iveco a osobního automobilu značky Ford Mondeo. Nehoda se obešla bez vyproštění, zdravotníci si přesto převzali dvě zraněné osoby.

Jednotka HZS ze stanice Kaplice zajistili havarovaný Ford proti požáru a u obou dopravních prostředků provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Po deváté hodině dopolední hasiči zásah ukončili a odjeli zpět na stanici.

Profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov zasahovali u dopravní nehody, která se stala u obce Římov ve směru na Holkov. Jednalo se o střet dvou osobních automobilů. Hasiči u nehody spolupracovali se ZZS, která si do své péče převzala dva zraněné. Jednotka HZS provedla zajištění auta proti vzniku požáru a proti úniku provozních kapalin.

V 18:01 hodin českokrumlovská jednotka odjela zpět na základnu. Na místo nehody se pak českokrumlovští hasiči vrátili za necelou hodinu, a to včetně automobilového jeřábu, pomocí kterého bylo auto vyproštěno zpět na vozovku.