Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální jednotka ze stanice Strakonice byla vyslána mezi obce Mutěnice a Radošovice, kde se v řece Volyňce nacházelo osobní auto značky Trabant. Vůz odplavila prudkým a silným deštěm zvednutá řeka z blízké zahrady. Když hasiči přijeli na místo, byl Trabant přibližně čtyři metry od břehu v silném proudu řeky.

Od majitele velitel zásahu zjistil, že v něm nejsou žádné provozní kapaliny ani akumulátor. Žádné ohrožení životního prostředí proto nehrozilo. Vzhledem ke zvednuté hladině řeky a silnému proudu bylo vyproštění auta po dohodě s majitelem odloženo na dobu po opadnutí řeky.

Za Vimperkem ve směru na Strážný likvidovali vimperští profesionální hasiči následky dopravní nehody osobního automobilu značky Renault Megane. Havarovaný vůz skončil na boku na vozovce, jeho řidička vyvázla bez zranění. Hasiči u Renaultu provedla protipožární opatření a do příjezdu strážníků Městské policie Vimperk řídili provoz na komunikaci.

Po zadokumentování nehody Policií ČR jednotka HZS převrátila auto zpět na kola a odtlačila jej na bezpečné místo mimo vozovku. Zásah hasiči ukončili úklidem silnice znečištěné od hlíny a štěrku.