Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

K požáru byli táborští profesionální hasiči vysláni do budovy bývalých vojenských kasáren v ulici Kpt. Jaroše v Táboře. Operační středisko zároveň vyhlásilo poplach jednotce SDH obce Tábor. Po příjezdu jednotek na místo rozhodnul velitel zásahu o průzkumu dvou opuštěných budov včetně vyhledání případných osob uvnitř.

Při průzkumu byla v jedné z budov ve čtvrtém nadzemním podlaží nalezena doutnající dřevěná podlaha. Hasiči ji uhasili a zakouřený prostor odvětrali. Uvnitř nebyla nalezena žádná osoba. Požár je beze škody. Jednotky HZS na místě spolupracovali s Policií ČR.

K dopravní nehodě ohlášené s následným požárem byla k obci Jenín vyslána profesionální jednotka ze stanice Kaplice. Jako posilová jednotka na místo vyjela jednotka SDH obce Vyšší Brod. Když hasiči přijeli na místo, provedeným průzkumem zjistili, že havarované auto nehoří.

Osádka vozu byla již v péči zdravotníků ZZS, kteří z místa nehody odvezli jednu zraněnou osobu. Jednotky HZS provedly zajištění havarovaného auta proti požáru a úniku provozních látek a krátce před půl devátou večerní velitel zásahu předal nehodu Policii ČR k šetření. Poté se hasiči vrátili na své základny.

Na základě vyžádání Policie vyjela profesionální jednotka ze stanice České Budějovice v Českých Budějovicích k monitoringu osobního automobilu, ze kterého údajně unikal plyn. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že se jedná o dopravní nehodu, při které se střetly tři za sebou jedoucí osobní automobily.

Poslední z aut byl vůz značky Audi s pohonem na LPG. Zasahující hasiči provedli odpojení akumulátoru vozu Audi a kontrolu plynové nádrže a motoru. Nebylo zjištěno žádné nebezpečí.