Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

K ohlášenému požáru kabelů vyjely do objektu firmy v Kněžskodvorské ulici v Českých Budějovicích osádky dvou cisteren profesionálních hasičů z českobudějovické stanice. Průzkum na místě události ukázal, že se jedná o požáru odsávacího zařízení tavné pece, který uhasili zaměstnanci podniku ještě před příjezdem hasičů.

Díky jejich rychlému zásahu nezpůsobil požár žádnou škodu. Hodnota uchráněného majetku je Kč 100 000,–, příčinou vzniku požáru byla technická závada.

Jindřichohradecká profesionální jednotka zasahovala na silnici č. 34 vedoucí z Jindřichova Hradce do Pelhřimova, kde u benzínové čerpací stanice u Nové Včelnice střetly dva vozy. Jednalo se o osobní automobil tovární značky VW Tuareg a dodávku značky Iveco Daily. Vozy po střetu zůstaly přibližně 200 metrů vzdálené od sebe, dodávka skončila mimo komunikaci.

V Tuaregu byl zaklíněný zraněný řidič, kterého zasahující hasiči vyprostili a předali zdravotníkům ZZS. Zároveň u vozu provedli protipožární opatření. Řidič dodávky vyváznul bez zranění, ale jeho spolujezdkyni si také převzali do své péče zdravotníci ZZS a další sanitkou ji převezli do nemocnice. Zasahující jednotka HZS dále prověřila, že z havarovaných aut nevytékají žádné provozní kapaliny. Poté předala nehodu Policii ČR k dalšímu šetření. Zásah hasiči ukončili v 11:35 hodin.