Čtvrtek 10. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální jednotka ze stanice Soběslav byla ve svém městě vyslána k dopravní nehodě dodávky a skútru. Průzkumem zasahující hasiči zjistili, že při střetu utrpěl zranění jeden z řidičů. Zdravotníci ZZS jej odvezli sanitkou do nemocnice.

Jednotka HZS provedla zajištění obou dopravních prostředků a po zadokumentování nehody Policií ČR pomohla s naložením skútru na vůz odtahové služby. V 6:55 hodin soběslavská jednotka zásah ukončila a odjela zpět na základnu.

Českobudějovická profesionální jednotka zasahovala na dětském hřišti v Českých Budějovicích v ulici J. Opletala, kde se mezi rameny houpačky a stupačkami zaklínilo dítě. Hasiči pomocí ručního hydraulického rozpínacího zařízení jednu ze stoupaček odstranili a tím dítě uvolnili. Zdravotnickou záchrannou službu nebylo potřeba, dítě vyvázlo zcela bez zranění. Hasiči jej předali matce. U zásahu byla přítomna Policie ČR.

Profesionální jednotky ze stanic Milevsko a Písek zasahovaly u obce Staré Sedlo, kde došlo ke střetu nákladního a osobního automobilu. Dle oznamovatele na tísňovou linku vyteklo z havarovaných vozů větší množství provozních kapalin, a to nejen na vozovku, ale také do vody.

Hasiči však tuto skutečnost po provedeném průzkumu nepotvrdili. Byl zjištěn pouze únik cca čtyř litrů motorového oleje, a to na vozovku. Hasiči společně s pracovníky SÚS olejovou skvrnu uklidili a zásah ukončili.

K ohlášenému požáru domu vyjela do Husovy ulice v Dačicích se dvěma cisterna dačická profesionální jednotka a s jednou cisternou jednotka místních dobrovolných hasičů. Průzkum, který na místě provedla profesionální jednotka, ukázal, že došlo k požáru odpadu v blízkosti kotle.

Hasiči jej uhasili během několika minut, dobrovolná jednotka byla odvolána. Při požáru vznikla škoda ve výši Kč 5 000,–, hasiči svým zásahem uchránili další majetek za Kč 500 000,–.