Pondělí 14. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Na silnici mezi obcemi Stádlec a Dobřejovice likvidovali profesionální hasiči ze stanice Tábor následky dopravní nehody nákladního automobilu, který sjel zadními koly po zledovatělé vozovce do příkopu.

Velitel zásahu si vyžádal posilovou jednotku, a to vyprošťovací automobil. Ale vzhledem k silnému sněžení a zledovatělé silnici ve vyprošťovacímu autu nepodařilo bezpečně se k havarovanému vozu dostat. Jednotka nemohla zasahovat. Správa a údržba silnici Jihočeského kraje oznámila, že tuto silnici v zimě neudržuje sjízdnou.

Profesionální jednotka ze stanice Soběslav byla vyslána na silnici I/3 k obci Řípec, kde došlo k dopravní nehodě osobního auta značky Škoda Octavia. To sjelo ze silnice do lesa, kde narazilo do stromu.

Nehoda se obešla bez zranění, řidič byl v době příjezdu hasičů z auta venku. Hasiči provedli u auta protipožární opatření a vyčkali do příjezdu odtahové služby. Po naložení Octavie na vůz odtahové služby jednotka dokončila úklid vozovky.

V Táboře, části obce Čelkovice na železniční trati vedoucí z Tábora do Bechyně mezi zastávkou Horky a železničním mostem na úrovni Dolejšova dvora došlo k částečnému vykolejení prvního vagónu vlaku. Ve vlaku cestovalo 8 osob a průvodčí. Nikdo z nich nebyl zraněn.

K vlaku byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Tábor, kteří pomohli cestujícím a průvodčím přejít přibližně 300 metrů po kolejišti na nejbližší železniční přejezd, kam pro ně přijel mikrobus ČD. Po evakuaci se na místo dostavila podniková jednotka SŽ České Budějovice, které táborská jednotka událost předala.