Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

V Jindřichově Hradci, části obce Horní Žďár, zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec u dopravní nehody osobního auta. Jednalo se o vůz tovární značky Škoda Octavia, jehož osádka byla v době příjezdu hasičů již z auta venku. Tři děti, přestože neměly žádné viditelné zranění, byly odvezeny zdravotníky ZZS do nemocnice na pozorování.

Hasiči u havarované Octavie provedli protipožární opatření a zastavili únik provozních kapalin. Do příjezdu Police ČR pak řídili provoz na komunikaci. K nehodě byl následně vyslán vyprošťovací automobil, kterým bylo auto naloženo na vůz odtahové služby.

Čtyři jednotky hasičů vyjeli do obce Dráchov, kde byl ohlášen požár domu. Operační středisko vyslalo do Dráchova profesionální hasiče ze stanic Soběslav a Tábor s výškovou technikou a svolalo jednotky SDH obcí Dráchov a Veselí nad Lužnicí.

Hasiči našli ohnisko požáru na půdě, rychle požár uhasili. Zakouřené patro následně odvětrali. Nikdo nebyl zraněn, vzniklá škoda činí 50 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v Cehnicích, kde byl ohlášen požár domu. Na místo byli vysláni včetně výškové techniky profesionální hasiči ze stanice Strakonice a dále dobrovolné jednotky obcí Strakonice, Cehnice a Drahonice.

Jednalo se o požár v domě, který byl zcela zanesený odpadky. Hasiči uvnitř domu nalezli nadýchaného majitele, který byl následně letecky transportován do nemocnice. Požár odpadu hasiči uhasili za více než hodinu. Vzniklá škoda činí 10 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.