Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Na silnici mezi obcemi Komárov a Svinky zasahovali profesionální hasiči ze stanice Soběslav, když odstraňovali nebezpečně nakloněný topol. Pod nahnutým stromem dále vedl i telefonní kabel.

Velitel si proto vyžádal jako posilovou jednotku automobilový žebřík, ze kterého pak hasiči topol postupně odřezali a odklidili vedle vozovky. Jednotka na místě spolupracovala s Policií ČR, která provoz na silnici do dobu zásahu zcela uzavřela a provoz odkláněla.

Následky nehody likvidovala hasičská jednotka také v Třeboni v Riegrově ulici, kde se střetla dvě osobní auta. Třeboňská jednotka k této události přejela z dopravní nehody u obce Cep. Na místě třeboňské nehody ZZS ošetřila jednu zraněnou osobu.

Hasiči provedli nezbytné zajištění proti vzniku požáru, nehodu předali Policii ČR k šetření a vrátili se k řešení nehody do obce Cep. Do Riegrovy ulice v Třeboni se vrátili po zadokumentování nehody, aby dokončili úklid vozovky. Havarovaná auta odtlačili mimo křižovatku.

Ve Střelských Hošticích zasahovali profesionální hasiči ze stanice Strakonice, když společně s jednotkou místních dobrovolných hasičů likvidovali požár v domě podlahu okolo krbu. Hasiči museli podlahu rozebrat, aby na jedné straně zabránili dalšímu šíření požár a na straně druhé požár řádně uhasili.

Požár byl včetně průzkumu a prověřování, zda nejsou někde skrytá ohniska, uhašen krátce před jednou hodinou ranní. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na 150 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.