Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Na silnici č. 135 v Soběslavi na Sídlišti Svákov zasahovala profesionální jednotka z místní stanice u střetu dvou osobních aut. Při srážce vozů značek Ford Focus a Citroen C3 nebyl nikdo zraněn. Hasiči provedli u aut protipožární opatření a zasypali vyteklé provozní kapaliny na silnici sorbentem.

Zásah jednotka ukončila poté, co policisté nehody vyšetřili, úklidem vozovky (zametením použitého sorbentu). Jedno z aut mohlo odjet po vlastní ose, druhé bylo odvezeno odtahovou službou.

Původně s nutností vyproštění zraněných osob byla přijata informace o nehodě osobního auta, které havarovalo u Babic, části obce Zvěřetice. Když k nehodě přijeli profesionální hasiči ze stanic Vodňany a následně Prachatice, zjistili, že zraněná osoba je z havarovaného auta již venku.

Hasiči zajistili havarovaný vůz proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Vodňanská jednotka pak zásah ukončila. Prachatičtí hasiči na místě zůstali do ukončení práce policistů. Provedli pak úklid vozovky.

Na silnici č. 141 za Prachaticemi ve směru na Libínské Sedlo zasahovala profesionální jednotka společně se ZZS a Policií ČR u dopravní nehody osobního auta. V době příjezdu hasičů stál havarovaný vůz v jednom jízdním pruhu, jeho řidič byl z auta venku.

Hasiči mu ošetřili drobná zranění na hlavě a po příjezdu ZZS mu hasiči pomohli do sanitky k dalšímu ošetření. Havarovaný vůz prachatická jednotka zajistila proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Nehodu šetřila Policie ČR. Po ukončení jejího šetření hasiči zametli ze silnice střepy a úlomky plastů.