Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Prachatice zasahovali ve svém městě v Žernovické ulici, kde došlo k nehodě dvou nákladních aut značek Scania a Mercedes Benz. Jednoho z řidičů odvezla ZZS do nemocnice.

Hasiči zasypali sorbentem olej vytékající z jednoho z vozů, který po střetu zůstal převrácený na boku. Vyproštění tohoto auta provedla odtahová služba. Hasiči během jejich práce řídili provoz na komunikaci. Po odtahu aut jednotka dokončila úklid vozovky.

V Týně nad Vltavou, části obce Koloděje nad Lužnicí zasahovala týnská profesionální jednotka u dopravní nehody osobního automobilu značky Renault Megane combi. Renault ležel v době příjezdu hasičů převrácený na střechu.

Řidič byl již v péči ZZS, ale byl označen za zdravého. Jednotka průzkumem zjistila, že z vozidla unikl a uniká motorový olej. Po protipožárních opatřeních jednotka olej ohradila a zasypala sorbentem. Po ukončení šetření policistů hasiči asistovali při naložení Renaultu na vůz odtahové služby a zametli ze silnice použitý sorbent.

Nikdo nebyl zraněn při dopravní nehody, která se stala na silnici vedoucí z Hostkovic do Lipolce. Havarovala zde cisterna přepravující 30 tun mouky. Vozidlo bylo v příkopu převráceno na pravém boku a nezasahovalo do vozovky.

Při příjezdu profesionální jednotky ze stanice Dačice byla u nehody již Policie ČR. Jednotka provedla průzkum a nezjistila žádný únik provozních kapalin. Z cisternového návěsu na mouku neunikal náklad. Po zadokumentování nehody policisty hasiči provedli úklid vozovky od štěrku a zeminy. Poté jednotka zásah ukončila.