Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Ve Strakonicích v Podsrpenské ulici likvidovali profesionální hasiči ze strakonické stanice následky střetu tří osobních aut značek Škoda Superb, Citroen Berlingo a Mercedes Benz. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, které hasiči pomohli z vystoupit z auta a uložili ji na nosítka.

Dále zajistili místo nehody a u Superbu odpojili akumulátor. Po zadokumentování nehody policisty odjely Citroen a Mercedes po vlastní ose. Superb hasiči odtlačili mimo komunikaci, ze které zametli střepy a plasty a sanovali vyteklou chladicí kapalinu.

Obě českobudějovické profesionální jednotky byly opět společně povolány v Českých Budějovicích na sídliště Vltava, kde v ulici U Staré trati byla ohlášena dopravní nehoda několika osobních aut.

Hasiči na místě průzkumem zjistili, že se jedná o nehodu dodávky s vlekem, která na křižovatce zezadu narazila do stojících vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči u jednoho z vozů provedli protipožární opatření. Úklid vozovky provedla suchovrbenská profesionální jednotka.