Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální jednotka ze stanice Soběslav byla vyslána do plaveckého stadionu v Soběslavi, kde byl ve strojovně nalezen barel s chlornanem sodným. Barel však podle oznamovatele zvětšil objem – tzv. se nafouknul a byla možná jeho destrukce.

Hasiči, oblečeni v protichemických oblecích, barel přímo ve strojovně uložili do plastového sudu a vynesli ho z budovy bazénu ven. Až v prostoru dostatečně vzdáleném od domů, pak barel otevřeli a jeho obsah naředili vodou do dalších sudů. Po dostatečném naředění, které hasiči průběžně zjišťovali měřením, byla voda vylita do přírody mimo oblast vodních zdrojů.

Na křižovatce silnic č. 137 a č. 13711 u Čeňkova zasahovali profesionální hasiči ze stanice Tábor u dopravní nehody osobních automobilů značky Kia Cee´d a Škoda Fabia. Nehoda se obešla bez vyproštění, hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a pomohli zdravotníkům ZZS s transportem jedné zraněné osoby do sanitky. Po zadokumentování nehody Policií ČR hasiči odtlačili Škodu Fábii mimo křižovatku, kterou pak uklidili.