Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Profesionální jednotka ze stanice Tábor vyjela v Táboře do Pelhřimovské ulice na úklid vozovky po dopravní nehodě. Průzkumem na místě nehody hasiči zjistili, že došlo k nehodě osobního automobilu značky Mitsubishi Carisma, který skončil na střeše mimo vozovku.

Z vozidla unikal motorový olej do betonového svodu vedle silnice. Řidič byl v době příjezdu hasičů již v péči ZZS. Jednotka vypnula zapalování auta a unikající olej zachytávala a likvidovala sorbentem. Po příjezdu odtahové služby pomohla s naložením vozidla, provedla závěrečný úklid a vrátila se na základnu.

Písečtí profesionální hasiči a mirovičtí dobrovolní hasiči vyjeli k obci Horosedly, kde byla ohlášena dopravní nehoda s nutností vyproštění zraněných osob. Průzkum ukázal, že se jedná o nehodu jednoho osobního automobilu, jehož osádka havarované auto opustila sama bez pomoci záchranářů. Hasiči zajistili auto proti požáru a úniku provozních kapalin. Poté písecká jednotka odjela zpět na základnu, na místě zůstali pouze mirovičtí hasiči, kteří po ukončení šetření Policie ČR, dokončili úklid vozovky.