Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjeli do obce Jarošov nad Nežárkou profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec. Jednalo se o nehodu osobního automobilu, jehož řidička byla v době příjezdu hasičů mimo havarovaný vůz. Vyproštění nebylo potřeba.

Hasiči havarovaný vůz, který skončil mimo vozovku, zajistili proti požáru a proti úniku provozních kapalin. Řidičku si převzali zdravotníci, nehodu šetřili policisté.

Profesionální hasiči ze stanice zasahovali na silnici č. 163 u obce Milná u dopravní nehody dodávky. Havarovaná dodávka blokovala jeden jízdní pruh. Zasahující jednotka u ní provedla protipožární opatření a zastavila vytékající provozní kapaliny.

Po zadokumentování nehody policisty pak hasiči dodávku převrátili zpět na kola a dotlačili mimo vozovku. Po příjezdu vozu odtahové služby pomohli s jejím naložením. Zásah pak ukončili závěrečným úklidem.

Strážníci Městské policie Týn nad Vltavou objevili na řece Vltavě na Nábřeží 5. května v Týně nad Vltavou na hladině skvrny neznámé látky. Přivolaná jednotka týnských profesionálních hasičů provedla průzkum a zjistila, že se jedná o olejovitou látku. Její zdroj však ani ve spolupráci s pracovníky životního prostředí nenalezli.

Vzhledem k povětrnostním podmínkám nebylo možné na hladinu instalovat norné stěny pro zachycení látky. Velitel zásahu se s pracovníky ŽP dohodnul na dalším postupu, a to odebrání vzorků a podle výsledků bude rozhodnuto o dalších opatřeních.

Následky nehody nákladního automobilu, který havaroval na zledovatělé vozovce u obce Brloh, likvidovali profesionální hasiči ze stanice Křemže. V průběhu zásahu hasičů, kteří prověřovali, že z nádrží nevytékají žádné provozní kapaliny, nabourala do nákladního auta Škoda Fabia.

Tato nehoda se obešla bez zranění a úniku provozních kapalin. Hasiči vyčkali do příjezdu policistů a především sypače SÚS. Do té doby řídili provoz na komunikaci. Po 10. hodině velitel zásahu podal zprávu, že silnice je posypaná a havarovaná auta jsou mimo vozovku.