Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Následky nehody nákladního automobilu, který havaroval na zledovatělé vozovce u obce Brloh, likvidovali profesionální hasiči ze stanice Křemže. V průběhu zásahu hasičů, kteří prověřovali, že z nádrží nevytékají žádné provozní kapaliny, nabourala do nákladního auta Škoda Fabia.

Tato nehoda se obešla bez zranění a úniku provozních kapalin. Hasiči vyčkali do příjezdu policistů a především sypače SÚS. Do té doby řídili provoz na komunikaci. Po 10. hodině velitel zásahu podal zprávu, že silnice je posypaná a havarovaná auta jsou mimo vozovku.

K dopravní nehodě, kterou ZZS Jihočeského kraje nahlásila na operační středisko hasičů jako nehodu s vyproštěním zraněných osob, vyjeli profesionální hasiči ze stanice Milevsko do obce Veselíčko, části obce Bílina.

Průzkum u nehody ukázal, že vyproštění není potřeba, řidič havarovaného osobního automobilu byl již z auta venku v péči zdravotníků. Jednotka HZS provedla u auta, které skončilo mimo vozovku, protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin. Krátce po šesté hodině pak hasiči zásah ukončili.

Táborští profesionální hasiči zasahovali společně s jednotkou SDH obce Mladá Vožice u obce Řemíčov u dopravní nehody traktoru. Traktor s přívěsem skončil převrácený na bok. Zdravotníci ZZS ošetřili jednu zraněnou osobu.

Hlavním úkolem hasičů bylo zastavení úniku hydraulického oleje a úklid oleje vyteklého na silnici. Po deváté hodině, kdy byla už nehoda zadokumentována policisty, se na místo dostavila odtahová služba. Hasiči pomohli s převrácením traktoru a jeho naložením. Po celou dobu zásahu byla vozovka v místě nehody uzavřena.