Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihočeský kraj

Do obce Litvínovice byla vyslána profesionální jednotka ze stanice České Budějovice k ohlášené dopravní nehodě. Průzkum na místě ukázal, že se jedná o střet dvou osobních automobilů. Vozy zůstaly převrácené mimo silnici, zranění utrpěla jedna osoba. Zasahující hasiči provedli zajištění aut a kontrolu úniku provozních kapalin.

V 16:44 hodin českobudějovičtí hasiči zásah ukončili a odjeli zpět na základnu. Po zadokumentování nehody Policií ČR pak na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice České Budějovice – Suché Vrbné, která provedla naložení havarovaných aut na odtahovou službu a úklid komunikace.

S nutností vyproštění zraněných osob byla na operační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášena nehoda osobního automobilu, jež havaroval u obce Závsí a zůstal mimo vozovku na poli. Když k nehodě přijela soběslavská profesionální jednotka, zjistila, že povolaná ZZS již není na místě.

Hasiči provedli průzkum havarovaného auta, ale nenalezli žádné bezprostřední nebezpečí. Nezraněná řidička čekala na odtah. V 16:25 hodin jednotka odjela zpět na základnu.